Nasze wina

wino hibernalHIBERNAL
BIAŁE WYTRAWNE

Wino białe wytrawne o ujmującym, eleganckim stylu. Nos delikatny, ujmujący. W smaku apetyczne, z świeżą kwasowością, która czyni to wino idealne jako aperitif czy do dań, gdzie między składnikami potrawy „błądzi” nuta cytrusowa. W końcówce niezapomniany smak trawy cytrynowej, kto lubi taki styl wina, polubi  „hibernala”. Sposób podawania: wino doskonałe do tłustych serów, ryb, owoców morza i białego mięsa. Serwować w temperaturze 10 – 12°C.
Rocznik:
2014
2015

wino rondoRONDO CZERWONE WYTRAWNE
Krzepkie wino o silnie nasyconej, ciemnopurpurowej barwie i granatowo-fioletowym połysku. Duża zawartość tanin i dobra ekstraktywność, dość cierpkie o przyjemnym czereśniowym aromacie. Ma niepospolity temperament i prawdziwie soczysty wdzięk. Sposób podawania: bardzo dobre połączenie z dziczyzną, grillowanymi mięsami, pieczeniami i serami. Serwować w temperaturze 15 – 18°C.
Rocznik:
2014

wino RÓŻOWE rondo roseRONDO
ROSE
RÓŻOWE
WYTRAWNE

Rondo Rosé jest winem z dobrze zbalansowaną kwasowością. Cechuje je mocna, różowa barwa. Pełna owocowość, dobrze wyczuwalny aromat rabarbaru, truskawek i malin. Schłodzone – przyjemnie orzeźwia. Polecane szczególnie na upalne dni, ale każda pora roku jest na nie dobra. Sposób podawania: doskonale smakuje samo, jak i serwowane do lekkich dań z makaronem.
Podawać schłodzone,
najlepiej w temperaturze
8°– 10°C.
Rocznik:
2014
2015

wino likierowe hibernalWINO
LIKIEROWE
HIBERNAL

Wino jest świeże i zbalansowane. Ma złoty kolor i słodkie taniny. Robione jest metodą "porto". Zawartość alkoholu jest starannie przykryta naturalną słodyczą. Ma przyjemny, długotrwały finisz. Jest wspaniałe na każdą okazję. To tak zwane nasze "podkarpackie porto". Należy podawać schłodzone. Sposób podania: Doskonale smakuje zarówno samo, jak i z ciastami i owocami. Serwować w temperaturze 10 – 12°C.
Rocznik:
2011
 

wino biancaBIANCA
BIAŁE
WYTRAWNE

Wino białe, wytrawne o słomkowej barwie i zdecydowanie południowym typie. Można wyczuć gamę owoców egzotycznych: mandarynek, bananów, ananasów, zawiera także w sobie nutkę miodu. Charakterystyczna podwyższona kwasowość. Sposób podawania: do klasycznych włoskich przystawek, delikatnych ryb i owoców morza, białych mięs. Serwować w temperaturze 10 – 12°C.
Rocznik:
2014
2015

wino regentREGENT CZERWONE WYTRAWNE
Wino czerwone, wytrawne o mocno rubinowej barwie. W bukiecie wyróżniają się owoce jeżyn, borówki, czereśnie, suszone śliwki i tytoń. W ustach bogaty smak winno-owocowy, podkreślony mocną strukturą taniczną. Sposób podawania: do pikantnych serów, dziczyzny, potraw na bazie ciemnych sosów, grillowanych mięs i warzyw. Serwować w temperaturze 16 – 18°C.
Rocznik:
2014

wino cuvee polomiaCUVEE POLOMIA CZERWONE WYTRAWNE
Wino o głębokiej, ciemnej barwie, o mocnym fioletowym odcieniu. Bukiet jest średnio intensywny, wyraźnie owocowy. Połączenie Ronda i Regenta dało efekt w postaci wina, które zarazem jest ciężkie, ale też subtelne ze złagodzoną strukturą taniczną. Wyczuwalne są wiśnie, maliny i delikatne zapachy czekolady czy papryki, ale też suszona śliwka i tytoń charakterystyczne dla Regenta. W smaku wino jest aksamitne „z lekkim pazurem Regenta”, o dobrze zaznaczonych taninach i długim finiszu. Sposób podawania: do potraw na bazie ciemnych sosów, grillowanych mięs i warzyw. Serwować w temperaturze 16 – 18°C.
Rocznik:
2014
 

wino likierowe liqueur polomia

WINO
LIKIEROWE
LIQUEUR POLOMIA

Wino jest świeże i zbalansowane. Ma złoty kolor i słodkie taniny. Robione metodą "porto". Zawartość alkoholu jest starannie przykryta naturalną słodyczą. Ma przyjemny, długotrwały finisz. Jest wspaniałe na każdą okazję. To tak zwane nasze "podkarpackie porto". Należy podawać schłodzone. Sposób podania: Doskonale smakuje zarówno samo, jak i z ciastami i owocami. Serwować w temperaturze 10 – 12°C.
Rocznik:
2011